” Een tuin brengt de natuur dichtbij en brengt ons dichter bij de natuur.”

De wens van de klant was een ontwerp voor de samenvoeging van een bestaande tuin met de aangekochte naastgelegen gemeentegrond. De bewoners wilden meerdere momenten van de dag kunnen genieten van de zon en voldoende aandacht voor privacy. Het ontwerp heeft daarom verschillende zitplekken: van een ruim terras dicht bij huis tot een meer besloten patio en een aantal stiltehoekjes. Er zijn letterlijk plekken gecreëerd om op adem te komen. Met hagen is de inkijk vanaf de straat voorkomen.

Particuliere tuin

‘Room to breathe’

De opdracht van Tuinvisie Utrecht was om een modern ontwerp met organische vormen te maken. Daarin wilden zij verhoogde borders met cortenstaal, groenblijvende beplanting, en een geïntegreerd bankje in de border. De ultieme organische vorm is de cel: van het allerkleinste wordt zelfde de allergrootste structuur gebouwd. In het ontwerp zijn daarom celvormige elementen opgenomen. Deze tuin is gerealiseerd in februari 2019 en is te bezichtigen in de showtuin achter de bedrijfslocatie.

Tuinvisie tuin

‘The smallest structure’

In deze kleine tuin is voor een asymmetrische indeling gekozen. Er is hoogteverschil aangebracht tussen het terras direct achter de woning en het pad naar achter. Achterin de tuin is plek voor een bankje. De ene helft van de tuin licht in diepe schaduw, de andere helft krijgt juist veel zon. Ook in de beplanting is daarom een asymmetrie aangebracht die qua kleur wel met elkaar verbonden is. Verder is de beplanting zo gekozen dat de tuin het hele jaar door aantrekkelijk is voor insecten en vogels.

Gezinstuin

Nieuw-Vennep

Contact

Nieuw-Vennep

06- 30467795

Volgen

Informatie

Privacy

Algemene Voorwaarden

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.